Konica Minolta

Europe

De standaard in Kleur & Licht Meting

 • Afbeelding caption 1
 • Afbeelding caption 2
 • Afbeelding caption 3
 • Afbeelding caption 4
 • Afbeelding caption 5
 • Afbeelding caption 6
 • Afbeelding caption 7
 • Pause
 • Play
SCROLL

The Standard in Measuring Color & Light

Eigenschappen zoals lengte en gewicht zijn gemakkelijk met een liniaal of weegschaal te meten omdat de fysische grootheden hiervan absoluut zijn. Het meten van een kleur echter is anders. Kleur is een waargenomen verschijnsel, afhankelijk van perceptie, het object zelf en de lichtbron die op het object schijnt. Hierdoor kunnen er kleine verschillen optreden in de manier waarop individuen kleur zien. Bij Konica Minolta ontwerpen en produceren wij instrumenten om kleur te meten en in een meetbare manier uit te drukken, op eenzelfde manier als een liniaal word gebruikt om lengte uit te drukken. Deze instrumenten maken het voor iedereen mogelijk om overal kleur objectief te kunnen meten. Op de werkvloer, in het laboratorium of in het veld kunnen onze klanten consistente resultaten verwachten. Onze kleur en licht meetinstrumenten zijn nauwkeurig en volledig traceerbaar. Bovendien corresponderen de meetgegevens goed met een visuele beoordeling op basis van nauwgezet en wereldwijd onderzoek van de Commission Internationale de l'Éclairage (CIE). Konica Minolta's geavanceerde kleur en licht meettechnologie helpt onze klanten om de productie-efficiëntie te verhogen en het vermindert de downtime en verspilling van materiaal. Het helpt ook om de waargenomen consistentie en de kwaliteit van hun producten te verbeteren.

FEATURE 01

Van Point-and shoot camera's naar ruimte technologie

Konica Minolta’s intrede in licht-meettechniek begon als praktische oplossing voor het instellen van de belichting van fotocamera’s. Later werd de technologie toegepast op industriële meettoestellen voor verbetering van de productkwaliteit.

Bewezen licht-meettechniek over de hele wereld en daarbuiten.

De bevestiging van deskundigheid van Konica Minolta in licht meettechnologie kwam toen de NASA in de jaren zestig van de vorige eeuw Konica Minolta vroeg om een licht- meetinstrument te ontwikkelen. De Minolta Space Meter werd voor de eerste keer gebruikt tijdens de Apollo 8 missie in 1968 en werd verder gebruikt op latere missies naar de Maan. Deze techniek, ontworpen voor gebruik onder extreme omstandigheden, heeft bijgedragen aan het succes van het Apollo-programma door het verstrekken van betrouwbare lichtmetingen voor fotografie in de ruimte. Sinds de ontwikkeling van dit meetinstrument bleef Konica Minolta zijn sensoren, optica, spectroscopische technieken, en kalibratie/correctie technologie verbeteren en werd daarmee wereldwijd leider in lichtmeting technologie.

FEATURE 02

Japan’s Trots

Konica Minolta's producten zijn gemaakt door middel van een fijn afgesteld, in Japan ontwikkeld, productiesysteem. Door het voortdurend verbeteren van haar productieprocessen (inclusief een ISO 9001 kwaliteitsmanagement systeem) is Konica Minolta in staat om consequent nauwkeurige en betrouwbare producten te produceren.

Continue kwaliteitsverbetering waarborgt het hoogste niveau van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Bij Konica Minolta is continue verbetering de kern van elke handeling. In de industrie hebben wij de "5S" methodologie geïmplementeerd. Elke fase van het productieproces wordt onderzocht en geoptimaliseerd om fouten te elimineren. Door het stimuleren van de communicatie binnen de productielocatie kijkt de 5S methode naar het voortdurend verbeteren op elk gebied in het productieproces. Om de best mogelijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te verzekeren combineren we het beste van geautomatiseerde technieken met handmontage.

 • Afbeelding caption 1 Onderdelen worden opgeslagen op basis van hun toepassing.
 • Afbeelding caption 2 Alle werknemers hebben toegang tot dezelfde informatie via beeldschermen in de productieomgeving.
 • Afbeelding caption 3 De werkomgeving is geoptimaliseerd om nauwkeurig en efficiënt te werken.
FEATURE 03

Betrouwbare meetinstrumenten, traceerbaar naar nationale normen.

Konica Minolta's producten zijn ontworpen voor gemakkelijk gebruik. Het handhaven van de meetbetrouwbaarheid is belangrijk. Door de instelling van een compromisloos systeem van traceerbaarheid van de nationale normen is Konica Minolta in staat om producten te maken die klanten met vertrouwen kunnen gebruiken.

Compromisloze productie resulteert in verhoogde meet-betrouwbaarheid.

Konica Minolta legt veel nadruk op het vermogen om de traceerbaarheid van de geleverde producten aan klanten vast te leggen. Om de meet-betrouwbaarheid van een instrument te garanderen produceert ons compromisloze productieproces meetinstrumenten die herleidbaar zijn naar de nationale normen. Bij Konica Minolta zijn de standaard apparaten die we gebruiken voor het controleren van kleur en licht-metingen geproduceerd in eigen huis. Onze licht kalibratie-technologie voldoet aan de internationale standaard ISO 17025 en we zijn als kalibratie laboratorium gecertificeerd. Deze high-level kalibratie technologie is een van onze sterke punten.

 • Afbeelding caption 1 Bij het nastreven van een betere kwaliteit is coating van de diffuse reflectoren en andere onderdelen die voor de meting worden gebruikt uitgevoerd met apparatuur die in eigen huis zijn ontwikkeld.
 • Afbeelding caption 2 Konica Minolta is ISO 9001 gecertificeerd, verkregen via LRQA. Deze certificering is een bewijs van ons kwaliteitsmanagement systeem dat de constant hoge kwaliteit van de producten en diensten die wij aanbieden verzorgt.
 • Afbeelding caption 3 Referentie kleurtegels worden gebruikt om de betrouwbaarheid van meetinstrumenten controleren. Kalibratie wordt uitgevoerd door ervaren technici.
FEATURE 04

Op zoek om de beste kwaliteit te leveren

Doel van Konica Minolta is om betrouwbare producten te leveren met een maximale levensduur. Daarom voeren wij talrijke tests uit en geven terugkoppeling tijdens de ontwerpfase om de productkwaliteit te verbeteren. Ons vermogen om dergelijke duurzame meetapparatuur aan te bieden is te danken aan ons grondig Quality Assurance System.

Duurzame meetinstrumenten dankzij een degelijk product Quality Assurance System.

Om klanten van producten te voorzien die voor een lange tijd kunnen worden gebruikt, moeten ze uiterst duurzaam zijn. Daartoe ondergaan Konica Minolta producten talrijke tests die de behoeften van de eindgebruiker en de werkomgeving weerspiegelen. De tests omvatten: slagvastheid tests voor transport, trilling weerstand testen, temperatuur en vochtigheid compatibiliteit testen, valproeven evenals duur testen. De testresultaten, rapporten van de klant en service rapporten worden geëvalueerd en in aanmerking genomen voor toekomstige productontwerpen in een poging om nieuwe producten te maken met een nog grotere duurzaamheid.

 • Afbeelding caption 1 Reparatie en onderhoud wordt gedaan in gespecialiseerde afdelingen en de informatie wordt gedeeld met het oog om de kwaliteitscontrole te waarborgen.
 • Afbeelding caption 2 Milieu-testen worden herhaaldelijk uitgevoerd met aandacht voor de gebruiksomstandigheden over de hele wereld, met inbegrip van hoge temperaturen, lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.
 • Afbeelding caption 3 Reparatie gegevens en testresultaten worden gebruikt voor toekomstig product design. Dit maakt het mogelijk om nieuwe producten te creëren met een nog grotere betrouwbaarheid.
FEATURE 05

Wereldwijd service, ondersteuning en expertise

Konica Minolta heeft service centers verspreid over de hele wereld. Deze centra zijn verantwoordelijk voor de service om daarmee te verzekeren dat de instrumenten van de klant accuraat werken en traceerbaar blijven. Sinds 1980 heeft Konica Minolta meer dan 2 miljoen instrumenten via haar wereldwijde netwerk verkocht.

Een wereldwijde service netwerk met centra in 25 landen.

Konica Minolta 's instrumenten zijn ontworpen om betrouwbare metingen onder verschillende omstandigheden uit te voeren, maar nauwkeurigheid en traceerbaarheid op lange termijn vereist periodiek onderhoud en kalibratie. Met centra in 25 landen, waaronder Japan, de VS, Duitsland, Singapore, China, Zuid-Korea en Taiwan is Konica Minolta 's service netwerk bedoeld om klanten te voorzien van gemakkelijke wereldwijde toegang tot deze dienst. Vestiging van een wereldwijd netwerk van servicecentra resulteert in een efficiëntere en betere dienstverlening. Konica Minolta zoekt voortdurend naar manieren om haar service netwerk te versterken en voor nog betere service aan haar klanten in de toekomst te verzorgen. Met meer dan 2 miljoen verkochte meetinstrumenten is onze expertise onze grootste troef, waardoor we samen met onze klanten aan oplossingen werken aan complexe meet-uitdagingen.

Meer dan 2 miljoen producten wereldwijd verkocht. Betrouwbare meetinstrumenten die hun inzetbaarheid al hebben bewezen.

Meer dan 2.000.000 Sales